Älvsjöscouter valda till ordförande i Stockholms Scoutdistrikt

I helgen har Stockholms Scoutdistrikt haft årsstämma på Vässarö. Vi var ca 86 delegater från hela Stockholm. Till ordförande valdes Johanna Arnoldsson och Jonas Brunemalm från Älvsjö scoutkår i ett delat ordförandeskap – en arbetsform som redan provats inom Scoutförbundet Läs mer »

Till grannar till Älvsjö scoutkår och närboende

I går kväll, tisdagen den 18e, höll kåren som en del av sitt normala program, med vissa avdelningar, en kris- och livräddningsövning iscensatt som en trafikolycka utanför vår lokal på Herrängsvägen 3. Scouting syftar till och tränar unga inför att Läs mer »

Ny materialförvaltare

Martin Blomquist välkomnas som ny i rollen som materialförvaltare. Martin blir därmed ansvarig för materialförrådet tillsammans med Roland Stenutz, och de kommer fortsätta arbetet med att underhålla och förnya kårens material. Materialarna nås på material@alvsjoscout.se.

Louise Bowern tilldelas ungdomsledarstipendium

Älvsjö Scoutkår har äran och glädjen att få informera om att Louise Bowern har tilldelats Stockholms stads ungdomsledarstipendium för 2016 för sitt arbete på sin scoutavdelning och med barnen i vår verksamhet.   Louise får det som en av 10 generella Läs mer »

Kårhelgen 2017

Årets kårhelg för alla ledare och funktionärer går av stapeln 28-29 januari 2017 vid scoutstugan Skatboet, Värmdö. Årets tema kommer att relatera till ledarskap och ledarutveckling. Boka in helgen redan nu!