Utomhus äger! Älvsjö scoutkår växer för tredje året i rad

Pressmeddelande

Utomhus fortsätter att trenda och så också viljan att fylla fritiden med scoutäventyr och kompisar. Till havs, i stan eller i skogen – scoutingens innehåll varierar men det som är beständigt är roliga äventyr och nya kompisar – utomhus. Älvsjö scoutkår har vuxit med cirka sju procent under 2017, vilket innebär 35 nya scouter. I dag har kåren 553 medlemmar. 

– Våra lokala aktiviteter har gett fina resultat. Att vi växer är resultatet av en bra och rolig verksamhet som lockar många. Vi har lyckats genom att ha en tydlig kommunikation, ett program för att förbereda och skola in föräldrar till att bli ledare i främst åldersgrupperna åtta till 12 år. Det har möjliggjort en tillväxt i alla åldersgrupper, säger kårordförande Karl Stavaeus och fortsätter;

 

– I dag är vi 17 avdelningar och för samtal med stadsdelen att öppna en filial i Solberga. Detta tack vare fantastiska insatser av våra ledare, säger Karl Stavaeus.

Under terminerna träffas scouterna en gång i veckan. Allt utgår från scoutmetoden, där en viktig del är det lyssnande och stödjande ledarskapet. Barnen står i fokus och de är med och ger förslag på aktiviteter.

En annan viktig del i scoutmetoden är att lära genom att göra. Det innebär att barn, ungdomar och vuxna testar och gör saker tillsammans vilket ger nya upplevelser och kunskaper. Under terminen gör vi utflykter och åker på övernattningar och i sommar arrangeras lägerverksamhet.

– Att vara med om lägeräventyr är ett minne för livet. Att för första gången sova utomhus i tält, att laga mat och att vara hemifrån utan sina målsmän, säger kårordförande Karl Stavaeus.

Man behöver inte vara scout för att bli ledare. Som ny ledare får man verktyg och utbildningar från första mötet. En utbildning är dock obligatorisk, Trygga möten, för att lära mer om hur man förebygger och hanterar mobbning och kränkningar eftersom all scoutverksamhet ska vara trygg och säker.

– Vi erbjuder nya ledare introduktion, coachning, ledarutbildning och en samplanering med de andra avdelningarna i syfte för att lätta bördan och sänka instegströskeln för att bli scoutledare, säger kårordförande Karl Stavaeus.

Så blir man scout eller ledare: Mer om Älvsjö scoutkår: http://alvsjo.scout.se eller http://www.scouterna.se/bli-scout/

 

För mer information kontakta: Caroline Thunved, kommunikationschef Scouterna, 0702-48 74 00 eller caroline.thunved@scouterna.se Karl Stavaeus, kårordförande, 072 5720874 eller karl.stavaeus@nynas.com

Det här inlägget postades i Okategoriserade av jonasbrunemalm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>