Älvsjö scoutkår arrangerar aktivitet för ensamkommande barn

Det här är precis vad Scouting står för – att göra barn och ungdomar redo för livet, att oavsett ursprung och religion så hjälps vi åt och försöker göra världen lite bättre med de förutsättningar som finns.
Stort Tack till alla ni ledare och Scouter som engagerat er i detta, det här ger energi till andra och jag hoppas att vi fortsätter hjälpa nyanlända.
Alltid redo
/Lovisa Engwall – Vice Kårordförande

Hej loggboken!
Idag är det den 28:e maj och det är en fantastisk dag. Vi har varit i Älvsjöskogen och haft prova-på möte för en grupp ensamkommande ungdomar.
IMG_0428
Det var Putte, Brune, Anna, Marie, Julle och Fippli som hade tagit på oss detta efter att IM, Individuell Människohjälp, hade frågat mig om vi ville visa upp scouting. ”Självklart” svarade jag, mer scoutigt än så här blir det ju inte. Först på agendan var såklart en namnrunda där Brune berättade lite om vad scouter gör. Och vad gör vi scouter bäst? Leker och har kul såklart! Vi delade upp oss i två lag och lekte ”Capture the Flag” vilket var superskoj! Tyvärr var det lite för varmt för att orka mer än en omgång.
Efter en välbehövd vattenpaus delade vi upp oss i två patruller för att testa på scouttekniker. Min grupp körde ”livlina-golf” där målet är att träffa små trädjur med en livlina. Inte helt enkelt men himla skojigt. Efter en stund bytte vi och gruppen fick då testa täljning. Det var det viktigaste eftersom vi skulle grilla korv och marshmallows över en öppen eld. Många korvar senare sjöng vi tillsammans i ett lägerbål och avslutade med scouthälsningen. När ungdomarna hade gått plockade vi ihop och åkte hem.
IMG_0434
Det var spännande, pirrigt och väldigt roligt att få chansen att göra det här och jag hoppas kunna göra det fler gånger.
Det var allt för denna gång, tack och hej, leverpastej!
Det här inlägget postades i Okategoriserade av frelin. Bokmärk permalänken.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *