Myrorna

Parum och Magna

Myrorna är en avdelning med familjescouting. Vi riktar oss till barn under åtta år som tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt får möta scouting. Det blir ett sätt att träffa nya kompisar och uppleva äventyr.

Vad är familjescouting?

Familjescouting riktar sig både till barn och vuxen och här är det relationen mellan barn och vuxen som står i fokus. Barn och vuxna får gemensamma upplevelser och verksamheten ger dem ett avbrott från vardagen. Tanken är att det ska vara enkelt och kravlöst att delta i Familjescouting.

Med Familjescouting öppnar vi upp den lokala verksamheten för en helt ny målgrupp, barn under 8 år.

För att skapa en känsla av gemenskap och samhörighet bland deltagarna har Familjescouting ett tydligt symboliskt ramverk som bygger på de två björnarna Parum och Magna. Namnen är på latin och betyder just liten och stor. De två björnarna representerar gemenskapen mellan liten och stor som är en av grunderna i Familjescouting.

Så funkar det

Vi är i Älvsjöskogen för att vara nära till temat för vår avdelning, naturen. På ett lekfullt sätt lär sig deltagarna att vara bekväma i naturen.

Vi använder oss av scoutmetoden, men anpassar det efter den unga målgruppen.

Både barn och vuxna betalar en terminsavgift. Är du nyfiken på vad vi gör är du välkommen på ett möte för att se vad vi gör innan du betalar medlemsavgiften. Under våren 2018 har vi prova på-möten där vi tillsammans lär oss hur vi på bästa sätt genomföra familjescouting i Älvsjö scoutkår. På dem kan du närvara utan att betala terminsavgift, men anmäl dig till myrorna@alvsjoscout.se senast onsdagen innan.

Vad vi gör

Vi har fokus på naturen. Det kan vara vilka träd som finns omkring oss, trädkull, tecken efter djur, vad man gör om man går vilse, etc.

Ett möte börjar med en ceremoni och följs sedan av lek, aktivitet 1, lek, aktivitet 2, och gemensam lättare lunch vid 11.15. Det kan vara pinnbröd, korv med bröd eller liknande.

Tänk på detta

Varje barn måste ha med sig minst en vuxen, men det går bra att en vuxen har ansvar för flera barn.

Ledarna står för program och säkerhet.

Medföljande vuxna är en del av avdelningen och förväntas vara aktiva och hjälpa till att genomföra programmet. Vi gör detta tillsamman även om ledarna förbereder och planerar.

Har ni äldre syskon är de också välkomna, men programmet är anpassat för barn under 8 år.

Vi är ute i flera timmar. Ta på ordentligt med kläder!

Hitta till oss

Under våren 2018 är vi vid en eldplats i skogen söder om Älvsjö gamla IP (röd cirkel).

Myrorna i Älvsjöskogen

Hösten 2018 byter vi till Kristallparken i Solberga (Sulvägen 20 A).

Myrorna Kristallparken

Mötestid

Var tredje söndag i Älvsjöskogen 09.00-12.00.

Planerade datum för våren 2018:

• Söndag 15 april 09.00-12.00 (tema; djur samt att klä sig rätt)
  • Söndag 6 maj 09.00-12.00 (tema; träd samt spårtecken)
  • Söndag 27 maj 09.00-12.00 (tema; vad får man göra i ett naturreservat samt hitta vilse) med kårasvslutning på Älvsjö gamla IP 13.00-15.00.

Från hösten 2018 har vi möte var tredje söndag i Kristallparken 09.00-12.00.

Planerade datum för hösten 2018:

• Söndag 9 september 09.00-12.00
  • Söndag 30 september 09.00-12.00
  • Söndag 21 oktober 09.00-12.00
  • Söndag 11 november 09.00-12.00
  • Söndag 9 december 09.00-12.00

Anmäl dig till myrorna@alvsjoscout.se senast onsdag före möte så att vi kan förbereda program och mat till tillräckligt många.

myrorna@alvsjoscout.se

Sagan och Parum och Magna

Parum och Magna två björnar tillsammans ville vara,

bestämde sig för att ut på äventyr fara.

De ville ha roligt och uppleva saker,

prova att göra saker och kanske uppleva nya smaker!

Få möta många nya vänner,

oj vad många som de sedan då känner.

Glädjas ihop med allesamman,

och hålla liv i den stora flamman.

Hos familjescouterna fick de leka allihopa,

så hjälp nu till att ropa:

Rop

Hej på dig

och hej på mig!

Liten och stor tillsammans är

vad kul att vi är här!

mån
Bygget bokat
Jun 25 kl. 16:00 – Jun 27 kl. 16:00

Anders Thomasson och är ledare för HU16 Landslag i Basketboll.

tor
Jul 19 kl. 09:00 – Jul 22 kl. 18:00
Rasmus Linusson,
Ung Vänster Storstockholm
ons
Packa släp till Palladium + Sagor
Jul 25 kl. 18:30 – 21:00
lör
Distriktsläger Palladium @ Vässarö
Jul 28 – Aug 4 heldag
sön
Bygget bokat
Jul 29 kl. 10:00 – Jul 31 kl. 18:00

scout group from Birmingham, England called Exocet Discover Explorers .

Alasdair Fellows

lör
Läger för Spårarna @ Vässarö
Aug 4 – Aug 7 heldag
mån
Bygget bokat – Asylstafetten @ Bygget
Aug 6 kl. 16:00 – Aug 7 kl. 10:00

Asylstafetten är en vandring genom Sverige som en manifestation för en human flyktingpolitik. Vi vandrar för att uppmärksamma flyktingars och papperslösas situation i Sverige samt för att ge en röst åt dem som debatten handlar om men som sällan får höras. Asylstafetten började 2013 med en vandring från Malmö till Stockholm. Sen dess har vi gått till politikerveckan i Almedalen, Förvaret i Åstorp, Göteborg och Öland. I år vandrar vi genom Östergötland och Sörmland, besöker förvaret i Flen och avslutar i Stockholm.

tis
Bygget bokat – Tälttorkning