Bli scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Agnes 8 år:

Jag älskar hajk.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst på terminen att komma på ett möte och testa scouting. Kontakta avdelningsledaren, så kan hen berätta mer och ni kan komma överens om när det passar. För yngre scouter har vi kö och en intresseanmälan måste göras först (längre ner på sidan). Ska du vara med på mer än 1 möte måste anmälan också göras.

Har du fågor kan du ställa det till medlemsregister@alvsjoscout.se.

Bli medlem

Anmäl dig eller ditt barn till Älvsjö scoutkår. Vi har kö om man vill börja som spårarscout (8-9 år), men till övriga grenar finns det i stort sett alltid plats.

Ladda ner