Kaféet

Fredag kväll

  • Rita upp hur allt stod från början.
  • Bär ut borden.
  • Duka borden med pappersdukar, löpare.
  • Ställ fram ljusstakarna med värmeljus i.
  • På varje bord skall det finnas skedar och socker i muggar samt servetter.
  • Ställ fram sopkorgar med sopsäckar i + behållare för tomburkar (även dem med säckar i).
  • Häng upp skyltar.

2 kassalådor. Prislista.

Lördag

9.00-11.00 Förberedelser!

1 person brygger kaffe

Görs kontinuerligt. Koka thévatten (thépåsar). Blanda saft.

1 – 2 hämtar bröd i infodisken och gör i ordning brödfaten.
  • Brödfat: 1 lussebulle, 1 bit mjuk kaka, 2 småkakor
  • Tårtor: skär upp i bitar i köket. Glöm inte att några av tårtorna skall ges till skolans personal.

Räkna och skriv upp hur många brödfat som görs.

2004 – ca 300 st.

2005 – ca 380 st.

2006 – ca 370 st.

2 personer som säljer korv

Förbered korvkokningen (kryddor, lagerblad).

Använd plasthandskar när ni säljer och lägg korven på små servetter.

En säljer, en tar betalt (så att man inte tar i korv och pengar – hälsorisk).

Korv, korvbröd, kryddor, senap, ketchup.

 

Tänd ljusen och se till att borden är klara.

11.00 – 15.00 (arbetslag om 8)

  • 1 som kokar kaffe/the/gör saft hela tiden
  • 1 bröduppläggare
  • 3 vid försäljningen
  • 1- 2 som springer emellan och fyller på, dukar av och ser till att borden är snygga hela tiden. Fyller på med skedar, servetter, socker, nya ljus
  • 1 korvkokare

15.00 – 17.00

Städa! Ev ska borden ställas tillbaka enligt ritning (beroende på om någon annan ska ha lokalen dagen efter

Ställ in några tårtor i lärarrummet som tack för hjälpen.

 

Reflektioner

Reflektioner för 2010

Detta år var i Bygget.

Det köptes ca 300 koppar kaffe-pulver och nästan allt gick åt.

Det köptes ca 300 festisar, där blev det kanske 100 kvar.

Viktigast av allt, nästa år ska vi i cafet enbart erbjuda: Lussebullar pepparkakor Kladdkaka med grädde (ersätter alla gräddtårtor)

Andra typer av bullar /kakor är inte intressant. Vi kan stämma av med Stimemt som säljer bullar i stånd men jag tror dom resonerar likadant, det som säljer är lussebullar och kladdkakor. Sockerkakor är ett no-no.

Reflektioner för 2005

I stort sett fungerade allt bra. Det som kan göras bättre är kaffebryggningen + flödet vid försäljningen. Kaffebryggningen måste göras tidigare – fler termosar! 2 som tar betalt ur 2 kassalådor gör nog att kön går lite fortare. Kaffekokning 3 dl kaffe till en kanna. Tänk på att ha runda filter.

Läsk: Cola Light + Sprite tog slut väldigt snabbt. Julmust – ej ta betalat 15:- Önskemål om mineralvatten med skruvkork.

Korvförsäljning. I år såldes drygt 500 korvar inklusive de som såldes 1 tr ned. Stora kastruller att koka korven i!

Glöm ej kapsylöppnare om det är läsk i flaskor. Helst ej!

Saftkannor eller stor saftbehållare.

Borden vi hade 2005. Bra att veta för pappersduksåtgången. 2.45 x 15 st 1.20 x 9 st

Vid köp av ev vaxdukar. 1 st 4.50 – 5 m + 1 st 2-3m.