Spårarna – Reseinfo och Utrustningslista

SAGOR

Här kommer praktisk information inför lägret.

Resan till Vässarö startar från scoutlokalen. Samling lördag 4 augusti kl 07:00. Bussarna avgår senast 07:30

Utrustningslista

Utrustningslistan gäller för alla typer av läger/utfärder. Spårarna måste inte ha ryggsäck, men de måste kunna bära sin packning själva c:a 300 meter. Raggsockor, mössa och vantar kan behövas på kvällarna. Hajkbricka, Sjukvårdsmaterial, Toarulle, Klocka och Arbetshandskar behövs inte denna gång.

Fickpengar rekommenderar vi inte överstigen 100 kronor. Vill scouterna köpa med sig en tröja från Vässarö hittar ni prislista här

Vi vill inte att barnen har med sig egna mobiltelefoner. Alla ledarna har telefoner som ni kan ringa till och som barnen kan ringa ifrån om de vill kontakta er där hemma.

Vässarös expedition nås på tel 0173 – 370 22
Info om Vässarö

Fästingar:

Vässarö ligger i havsbandet och där finns många fästingar. Vi kommer att plocka bort alla fästingar vi ser, men kom ihåg att leta extra noga efter hemkomsten.  Vässarö rekommenderar TBE-vaccination.

Hemresan startar från Strömsviken tisdag 7 augusti kl 16:00. Det innebär att vi är vid scoutlokalen 18:30 – 19:00.

Vi tar då gärna emot hjälp med att hänga tält och lyfta in lägermaterial i scoutlokalen.

Nu ser vi fram emot 4 mysiga dagar på Vässarö / Spårarledarna i Älvsjö scoutkår