Bjornarna bakgrund
Bli scout nu

Spårare 8-10 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Björnarna

En av Älvsjö scoutkårs fem spåraravdelningar. Här lär du dig scoutings grunder tillsammans med dina kompisar och ledare. Mycket skoj och lek. Vi gör dagsutflykter, övernattar i stuga och åker på läger några dagar på sommaren.

Mötestid

Tisdagar 18:30 – 20:00

Björnarnas program vårterminen 2020

Januari
14 Teaterbjörnar
21 Isvett – INGEN IS! Vi har fågeltema i stället: ta med mjölkpaket eller petflaska.
28 Gott på stormkök*

Februari
4 Drömfångare och stjärnor*
11 Demokratimöte
18 Tur och retur
25 Sportlov (inget möte)

Mars
3 Rävjakt och äggfarkoster
10 Kattonauten
17 4-punktare – Vi kommer att vara ute! Samling vid bygget som vanligt.  (föräldramöte inställt)
24 Inför scouternas dag
31 Inför scouternas dag

7 Påsklov
14 Vi organiserar oss!
21 Teaterbjörnar
25 Scouternas dag (lördag)
28 Mucklorna visar vägen..
5 Kacklande hönor
10 Vårutfärd/hajk – Lida
12 Kan man grilla kanelbullar? – ÄLVSJÖSKOGEN
19 Avslutning

Sommarläger: 8-11 Augusti

*Gott på stormkök (28/1)- vi lärde oss bygga upp stormköket och tända lyktorna, sen lagade vi krabbelurer. Mums!

*Det blev fina drömfångaren! (4/2)

*Till slutet av varje möte samlas vi och reflekterar över mötet. Alla får sin tur att prata om man vill. Det är mysigt med lyktorna mitt i ringen. (10/3)

*Surrning – lärde vi oss på båda stora och små pinnar. Det blev fina bord till mugglorna:

*10 Maj: Vårhajk. Ingen övernattning denna gången, men några timmar i höghöjdsbanan i Lida och en tipspromenad gjorde hajken till en lyckad dag:

Plusgirokonto

41 92 19-1

Rop

Stor och stark glad och snäll
Björnen trivs bland höga fjäll
Vida kring vårt eko skallar
Vi är alla glada nallar
BJÖRNARNA ÄLVSJÖ

Valspråk

Scouter var redo! Lösen: Alltid redo!

Klädsel:

Kläder efter väder! Vi kommer att vara ute i alla väder, mötena brukar vara både ute och inne beroende på mötets innehåll. Scouterna ska alltid ha halsduk och sölja på mötena och helst också scoutskjorta. Sölja och halsduk får scouterna från kåren, scoutskjorta kan inhandlas på scoutshoppen.

Städning:

Föräldrar till spårarscouter har ansvar för att städa Bygget. Städningen görs parallellt med scoutmötet på tisdagar kl 18:30-20:00. Mer information kommer per mail i början av varje termin.

Kontakt

Ledarens mailadress är bjornarna@alvsjoscout.se. Se alla ledaren och detaljerad kontaktinformation här nere.