ALVSJOSCOUT_STIMMET_VECT
Bli scout nu

Stimmet

Här kommer information kring hur vi inom Stimmet avser att förändra vår verksamhet framöver med anledning av Coronautbrottet:
Enligt FHM finns det ännu ingen anledning till att ställa in mindre evenemang, tvärt om är det viktigt att aktiviteter för hälsan fortgår. Vi anpassar oss efter detta och håller oss själva och er underrättade om något av det vi skriver nedan förändras.
  • De vanliga måndagsmöterna håller vi igång så länge skolorna är öppna. Däremot kommer vi från och med måndag den 16 mars vara utomhus under hela mötestiden. Det är därför viktigt att alla barn har på sig ordentligt med kläder så att de kan vara ute 1,5 timme oavsett väder. Vid minsta symptom på luftvägsinfektion, även lindrig hosta eller förkylningssymtom ska scouten stanna hemma för att inte föra eventuell smitta vidare.
Vill du ha mer information till hur scouterna förhåller sig till Corona finns information på vår hemsida som uppdateras löpande: https://alvsjo.scout.se/scoutkar/angaende-coronavirus-covid-19/

——-

Kårens äldsta upptäckaravdelning med anor från 1968. Trots detta utvecklas programmet varje vecka, inget möte är det andra likt. Inspirerande ledare med varierad ålder och kön för att få det bästa programmet. Hos oss är det kul!

Mötestid

Måndagar 19:00 – 20:30

Lägerbrev om sommarlägret finns om ni scrollar ned!

Nästan alla möten våra möten hålls utomhus, så anpassa kläder efter väder och aktivitet. Det är lättare att ta av sig kläder som inte behöves än att ta på sig kläder man inte har! Det blir ofta kallt och ruggigt i slutet av mötet även om det kan vara varmt när vi startar.

Finns Stimmet på Instagram? Självklart! Vi är framförallt aktiva under utfärder och läger på kontot StimmetAlvsjo.

Terminsprogram hösten 2020

Vårterminen är slut. Vi återkommer med datum för uppstart. Tack alla scouter för en bra vår trots  trassliga omständighet.

Kom ihåg att svara på föräldramailet om vilken dag erat barn vill gå nästa år. OBS, gäller bara de som blir Äventyrare till hösten.

Vecka Datum Aktivitet Kommentar
33 11-15/8 Sommarläger Vässarö Ja, typ ute då 😉 Mer info nedan.

Sommarläger?

Vi hoppas på det, men självklart finns det en del osäkerhet i år. Kåren jobbar för att hantera det och vi uppdaterar så fort vi vet mer! I år är planen att det vi reser till vår egen ö Vässarö 11-15/8.  Mer information om lägret kan ni läsa här, men vill är ni veta mer om ön, så finns det en del att tar reda på här:

Preliminärt kostar lägret 1650kr per scout och 1000kr per medföljande förälder. För det får man givetvis fantastisk mat, otroliga upplevelser och minnesvärt logi! Värt att notera är att Vässarö försöker köra kontantfritt i år, så det kan vara bra att fundera över en kortlösning för era barn då vi helst ser att de inte har telefoner (pga anvsar, väldig begränsade laddmöjligheter mm)

Plusgirokonto

41 92 35-7

Märk med scoutens för- och efternamn vid betalning!

Rop

Vad är vi?
Salta hala eller hur
va i Stimmet vilken tur.
Ingen tvivel ingen undran
Sillen, Ålen, Abborren, Flundran.
Vi som alltid finner målen
fastnar aldrig uti trålen.
STIMMET STIMMET ÄLVSJÖ

Sillen

Sillar är vi allihopa

och nu ska vi börja ropa.

Vi i Sillen löser allt,

till och med en chifferspalt.

Svåra motstånd har vi,

många segrar tar vi!

SILLEN STIMMET ÄLVSJÖ!

Ålen

Va e’ vi? Ålar!

Vi som slingrar vi som ålar,

tar oss ut ur alla trålar.

Vi är sega vi är små,

men vi klarar oss ändå!

ÅLEN STIMMET ÄLVSJÖ!

Abborren

Fram igenom skogen traskar

och igenom vatten plaskar.

Kämpar på så gott det går,

genom alla skumma snår!

ABBORREN STIMMET ÄLVSJÖ!

Flundran

Vi är smarta flata Flundran,

och är värda stor beundran!

Vi är fena på det mesta,

kämpar på och gör vårt bästa!

FLUNDRAN STIMMET ÄLVSJÖ!

Stimmet