Har du en fråga? Skicka den till kim.lindskog@alvsjoscout.se så kan flera ta del av svaret.

Fråga Svar
Hur bor vi på Vässarö Vi bor i tält. 4-6 barn per tält uppdelat i 2 små ”rum”
Bor det vuxna i barntältet Målet är att barnen ska klara sig själva utan vuxna i tältet. De vuxna finns väldigt nära, vanligen i tältet bredvid.
Får man ha med sig telefon Barnen ska inte ha egna telefoner med sig, dels för att de kan komma bort men framför allt för att ledarna behöver veta när barnen pratar med sina anhöriga. Detta för att kunna ta hand om ev hemlängtan. Ledarna har telefoner så det är lätt att få prata med sina barn. Om ni inte hör något från oss under lägret så är allt ok.
Finns det TV och dataspel Nej. Under lägret pausar vi från den digitala världen
Finns det kiosk

Ja, På Vässarö heter kiosken Markan och den är öppen en gång om dagen och vi får an anvisad. Första dagen besöker vi inte Markan.

Här finns Vässarötröjor förutom godis och glass. https://vassaro.se/om-vassaro/kiosken/

Hur betalar man i kiosken

Vässarö är kontantfritt så man betalar med bankkort eller med Swish. Eftersom barnen inte har med sig mobiltelefon är det bankkort som gäller. Se ”lägerinfotexten”.

Max 100 kronor får tas med till godis.

Får man komma på besök under lägret

Det går bra men vi ser helst att man inte åker hem under lägrets gång. Brukar alltid medföra att barnet också vill åka hem i förtid.

Om man vill komma till lägret efter lägerstart måste man först ha kontakt med ledarna samt ringa Vässarö för att boka båtresa. Den kostar 120 kronor och betalas på expeditionen på Storgårn. Bilparkering kostar 35 kr per dygn.  Ta med egen mat eller kom överens med lägerchefen om pris. Om man vill sova kvar, ta med eget tält.