Nu är det äntligen dags för spårarnas sommarläger.
Lägerängarna på Vässarö väntar på oss och
badvattnet är skönt efter denna varma sommar

Kontrollera ev feber dagarna innan samt på morgonen innan avfärd. Har du feber över 37,7 får du stanna hemma.

RESAN

Bussarna avgår enligt nedanstående tider och ni ska vara på plats minst 15 minuter före avfärd

Bussavgångstider från scouthuset torsdag 5 augusti

7:30 – Steklarna

8:00 – Baggarna och Björnarna

8:30 – Grodorna och Hedenhös

Ta med lunchmatsäck och vatten att dricka i ett separat handbagage som man kan ha med sig på bussen. Märk gärna vattenflaskan

Båtavgångstider från Vässarö söndag 8 augusti

13:00 – Steklarna, Baggarna o Björnarna

14:15 – Grodorna och Hedenhös

Därefter vidtar busstransport hem till Stockholm. Hemkomst 16:30-18:00, beroende på vilken båt man åker med.

PACKNING

Det är viktigt att scouten själv packar så att hen vet vilka saker som är med och var de ligger. Tänk särskilt på att ta med regnkläder, extra skor och ett varmt ombyte. Här nedan är länk till en dynamisk packlista:

Utrustningslista – Älvsjö Scoutkår

Packningen behöver inte vara i ryggsäck eftersom scouterna inte ska bära så långt denna gång. Om tex stövlar inte får plats i packningen, se till att påsen med innehåll är ordentligt fastsatt till huvudpackningen.
– Spårarscouter har inte med sig kniv till lägret.
– Matsaker (tallrik, mugg bestick o diskhandduk) packas i tygpåse som scouten lätt känner igen.

PENGAR

Vässarö är kontantfritt. Kiosken accepterar Swish eller kort. Vässarö har tips om hur man skaffar bankkort till barnen (https://vassaro.se/lager/scoutlager/). Vi rekommenderar 100 kr i godispeng under lägret.

MOBILTELEFONER

Barnen har inte med sig några mobiltelefoner.

RIKTLINJER MED ANLEDNING AV PANDEMIN

Pandemin kräver fortfarande en del anpassningar. Nedan följer de särskilda riktlinjer för lägerdeltagande som gäller av denna anledning.

• Det är föräldrarnas ansvar att under två veckor före lägerresan (inkubationstiden med marginal för viruset) kolla att barnet är helt symtomfritt, det vill säga feberfri (kroppstemperaturen måste mätas) och inga förkylningssymtom (hosta, nysningar, snuva). Barnet får inte ha någon sjukdomskänsla.
  • Det är scoutledarnas ansvar att vi i samband med lägret följer folkhälsomyndighetens rekommendationer (läs direktiv). Inför avresan innebär detta att innan ombordstigning på bussarna tillfrågas alla scouter och närvarande förälder om sjukdomssymptom förelegat senaste två veckorna och vi kontrollerar temperaturen i öronen på alla innan de stiger ombord på bussen till Vässarö. Temperatur i öronen mätt med professionell termometer på över 37,7°C medför att smittorisken är överhängande och deltagande på lägret ej är tillåtet, enligt Folkhälsomyndigheten.
  • Det är extra viktigt att förälder är tillgänglig per telefon under hela lägervistelsen och snabbt kan komma till Vässarö och hämta sitt barn i händelse av akut insjuknande på lägret.
  • För allmänna hygienföreskrifter gå till följande länk: Råd – Folhälsomyndigheten

VÄSSARÖ

Mer info om Vässarö hittar du på vassaro.se

FRÅGOR