Kaféet på julmarknaden
Hjälp för de som ska ansvara för kaféet på julmarknaden.
Fredag kväll
- Rita upp hur allt stod från början.
- Bär ut borden.
- Duka borden med pappersdukar, löpare.
- Ställ fram ljusstakarna med värmeljus i.
- På varje bord skall det finnas skedar och socker i muggar samt servetter.
- Ställ fram sopkorgar med sopsäckar i + behållare för tomburkar (även dem med säckar i).
- Häng upp skyltar.
2 kassalådor. Prislista.
Lördag
9.00-11.00 Förberedelser!
1 person brygger kaffe
Görs kontinuerligt. Koka thévatten (thépåsar). Blanda saft.
1 – 2 hämtar bröd i infodisken och gör i ordning brödfaten.
- Brödfat: 1 lussebulle, 1 bit mjuk kaka, 2 småkakor
- Tårtor: skär upp i bitar i köket. Glöm inte att några av tårtorna skall ges till skolans personal.
Räkna och skriv upp hur många brödfat som görs.
- 2004 – ca 300 st.
- 2005 – ca 380 st.
- 2006 – ca 370 st.
2 personer som säljer korv
Förbered korvkokningen (kryddor, lagerblad).
Använd plasthandskar när ni säljer och lägg korven på små servetter.
En säljer, en tar betalt (så att man inte tar i korv och pengar – hälsorisk).
Korv, korvbröd, kryddor, senap, ketchup.
Tänd ljusen och se till att borden är klara.
11.00 – 15.00 (arbetslag om 8)
- 1 som kokar kaffe/the/gör saft hela tiden
- 1 bröduppläggare
- 3 vid försäljningen
- 1- 2 som springer emellan och fyller på, dukar av och ser till att borden är snygga hela tiden. Fyller på med skedar, servetter, socker, nya ljus
- 1 korvkokare
15.00 – 17.00
Städa! Ev ska borden ställas tillbaka enligt ritning (beroende på om någon annan ska ha lokalen dagen efter
Ställ in några tårtor i lärarrummet som tack för hjälpen.
Reflektioner
Reflektioner för 2010
Detta år var i Bygget.
Det köptes ca 300 koppar kaffe-pulver och nästan allt gick åt.
Det köptes ca 300 festisar, där blev det kanske 100 kvar.
Viktigast av allt, nästa år ska vi i cafet enbart erbjuda: Lussebullar pepparkakor Kladdkaka med grädde (ersätter alla gräddtårtor)
Andra typer av bullar /kakor är inte intressant. Vi kan stämma av med Stimemt som säljer bullar i stånd men jag tror dom resonerar likadant, det som säljer är lussebullar och kladdkakor. Sockerkakor är ett no-no.
Reflektioner för 2005
I stort sett fungerade allt bra. Det som kan göras bättre är kaffebryggningen + flödet vid försäljningen. Kaffebryggningen måste göras tidigare – fler termosar! 2 som tar betalt ur 2 kassalådor gör nog att kön går lite fortare. Kaffekokning 3 dl kaffe till en kanna. Tänk på att ha runda filter.
Läsk: Cola Light + Sprite tog slut väldigt snabbt. Julmust – ej ta betalat 15:- Önskemål om mineralvatten med skruvkork.
Korvförsäljning. I år såldes drygt 500 korvar inklusive de som såldes 1 tr ned. Stora kastruller att koka korven i!
Glöm ej kapsylöppnare om det är läsk i flaskor. Helst ej!
Saftkannor eller stor saftbehållare.
Borden vi hade 2005. Bra att veta för pappersduksåtgången. 2.45 x 15 st 1.20 x 9 st
Vid köp av ev vaxdukar. 1 st 4.50 – 5 m + 1 st 2-3m.