För föräldrar

Detta ska bakas av respektive scout

Baggarna, Björnarna och Steklarna 1 matbröd/limpa per scout
Hedenhös 2 kladdkakor per scout
Grodorna 2 morotskakor per scout
Kråkfåglarna och Snapphanarna 30-40 småkakor (utan nötter) per scout
Stimmet, Skaldjuren, Sälarna, Valarna och Marklöparna 30-40 lussebullar per scout

Bifoga en innehållsdeklaration eftersom det finns personer som inte tål laktos, nötter, gluten med mera.
Brödet lämnas 9.00–11.00 den 1 december informationsdisken i Johan Skytteskolan.

Allmän information

Marknaden arrangeras helt på ideell basis. Cirka en månad innan börjar arbetet med att hämta saker till loppisen, vilket görs av utmanarscouterna. Dessa sorteras efter hand för att förkorta förberedelsetiden på fredagen innan marknaden.

Det som görs på fredagen (mellan 18.00-21.00) är bland annat att stånden sätts upp, cafeterian ställs upp, loppisprylarna kommer på plats, stånden förbereds m.m. På fredagen är äventyrarscouter och äldre välkomna (självklart är syskon m.m. OCKSÅ välkomna).

På lördagen öppnas skolan 09.00 och under några hektiska sista timmar förbereds det sista. Några timmer innan marknaden öppnar är det dags för scouter av olika åldrar att komma. Hör med respektive ledare om vilken tid.

Efter att marknaden stängt är det tid att städa. Grejer som blivit över ska slängas, stånden plockas ihop, golvet städas m.m. Det är efter att detta är klart som det första resultatet är färdigt.

Hjälpa till på julmarknaden

Här kan man anmäla sig för att hjälpa till på julmarknaden
    Flera val är möjliga. Tiderna är rekommenderade. Vi uppskattar all hjälp vi får oavsett om det är längre eller kortare än vad som står.