Medlemsavgift

I medlemsavgiften ingår det mesta av den verksamhet vi genomför. När vi har läger tillkommer oftast en extra avgift.

Alla ledare arbetar idéellt, dvs utan ersättning och betalar medlemsavgift såsom övriga scouter.

Medlemsavgiften faktureras av Scouterna och faktura kommer automatiskt en gång per termin om du är registrerad i medlemsregistret.

Den som betalar sin medlemsavgift blir också medlem i distrikt och Scouterna samt i en av världsscoutorganisationerna, WOSM för pojkar och WAGGGS för flickor.

Scouterna, riksorganistationen
  • Administration
  • Försäkring
SSD, Stockholm Scoutdistrikt
  • Administration
Älvsjö scoutkår
  • Bidrag till avdelningen
  • Hyreskostnader
  • Underhåll av huset
  • Förbrukningsmaterial
  • Lägermaterial
  • Bidrag till lägerverksamhet
  • Ledarutbildningar mm
  • Halsdukar, märken, böcker
  • mm
(50:00 för ledare)
Summa per termin: 448:00
Summa per termin ledare: 178:00

Läger och övernattningar

Avgift tas ut som täcker kostnaden för evenemanget.

Övernattning brukar kosta omkring 250 kr, läger 4 dagar omkring 1500 kr, 8 dagar ca 2000-3000 beroende på förläggningsplats och reskostnader.

Extra avgifter kan tillkomma vid speciella evenemang, tex badutflykt, orienteringsdag mm.