Scoutdräkten

Vi vill att alla scouter ska ha scoutklädsel och tillhörande halsduk på avdelningsmötena. Detta skapar gemenskap. Om man inte har scoutklädsel på sig är minimikravet att halsduken används. Detta gäller även under läger då det kan vara för varmt att ha skjortan på sig.

Lättast köper ni scoutskjortan på Stockholms Scoutdistrikt (Fridhemsgatan 8, vid Fridhemsplan), eller hos Scoutshop.

Blå kjol, långbyxor eller kortbyxor passar bäst till. Många använder jeans som är ett bra oömt material när vi är ute. Skjortan ska vara nerstoppad i linningen för att det ska se snyggt ut.

Älvsjö scoutkår har en egen kårtröja. Denna är endast ett komplement till scoutskjortan och ersätter inte den. Tröjan beställs av materialarna.

Märkesplacering

Märkespalcering hittar du på Scouterna sida.

Halsduken

Att rulla scouthalsduken ordentligt är det som de flesta nya scouter brukar ha problem med. Oftast blir halsduken jättetjock, och man kan inte få den igenom söljan. Ett sätt att klara sig från detta är att vara jättenoggrann när man rullar halsduken, men ett mycket lättare sätt är att ta hjälp av en kompis! Det behövs minst fyra armar för att kunna rulla halsduk på det här sättet, men det blir nästan alltid bra.

Börja med att stryka halsduken så du blir av med alla veck. Be sen en kompis att hålla halsduken. Mellan tänderna håller man den bakre flärpen (som sticker ut på ryggen när du har halsduken på dig), och de övriga halsdukshörnen hålls i utsträckta händer. Sträck halsduken ordentligt, och så är det bara att börja rulla. Den som sträcker halsduken får följa med och släppa efter medan rullningen sker. Jämna till då och då.